עוגת הדבש של יובל

עוגת הדבש הכי טעימה שיצא לי להכין. היא גבוהה, ריחנית, שחומה ועולה ממנה ניחוח צרפתי. מכינים אותה מקמח שיפון, מה שהופך אותה לספק עוגה ספק לחם, ומספיגים אותה בסירופ מתוק בניחוח הדרים. קבלו את הבחירה שלי לראש השנה תשפ״ב – עוגת הדבש של יובל אלחדף, האופה הראשי של ״שטיבל״

pain d’épices לחם תבלינים

ממש כמו ש-banana bread איננו לחם בננות גם לחם התבלינים הצרפתי הזה הוא לא ממש לחם אלא בעצם עוגה. התבלינים שבהם השתמשתי כאן, הם תערובת של איילת ונציה (התבלינים של איילת), הכוללת: קינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, ציפורן ואניס. ואם אין לכם בהישג יד נסו לערבב 5 גרם קינמון, 2 גרם אגוז מוסקט מגורר, 2 גרם פלפל אנגלי טחון, 2 גרם ציפורן טחון וקמצוץ אניס.

השיטה – בחושה!

אין כאן הפרדת ביצים או הקצפה. מערבבים הכל בקערה. התערובת יוצרת עוגה די יבשה ותפקיד מי הסוכר המבושמים להעניק עסיסיות ולהאריך את חיי המדף שלה.

עוגת הדבש של יובל

יובל אלחדף הוא האופה הראשי (והמוכשר!) של ״שטיבל״. קיבלתי את המתכון והחומרים לכבוד החג, אפיתי את העוגה והיא היתה כל כך טעימה, שהייתי חייבת לשתף. אם גם אתם נמנים על חובבי הז׳אנר של עוגות הגזר, הדלעת והתבלינים, יש לכם אס ביד.

חומרים לתבנית אינגליש-קייק 12*22 ס״מ:

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח שיפון מלא [שטיבל 7]

100 קמח (כ-3/4 כוס) מניטובה לבן שטיבל

300 גרם (כוס פחות 2 כפות) דבש

20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה

60 גרם (4 כפות גדושות) סוכר

10 גרם תערובת תבלינים צרפתית

200 גרם (5/6 כוס) שמנת מתוקה

240 גרם (4 בגודל L) ביצים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז

קליפה מגוררת מלימון

למי הסוכר:

4 כפות סוכר

3 כפות מים

קליפה מגוררת של תפוז ולימון (ניתן להשתמש באלה שתיבלו את הדבש)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את שני סוגי הקמח עם אבקת אפייה, סוכר ותבלינים בקערה.
  2. מחממים את הדבש עם שמנת מתוקה וקליפות ההדרים על אש בינונית, עד לסף רתיחה שימו לב לא מגיעים לרתיחה. מצננים כ-10 דקות.
  3. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. מסננים את תערובת הדבש לתוך קערת היבשים ושומרים את הקליפות לטובת הסירופ. מוסיפים לקערה תמצית וניל וביצים, וטורפים עד לאיחוד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית למילוי ⅔ מהנפח שלה. מזלפים פס של שמן זית לאורך מסת העוגה שבתבנית ועוברים עם סכין או קלף ברזל על פס השמן, על מנת ליצור שסע במרכז העוגה.
  6. אופים במשך 50 דקות. העוגה מוכנה כשסכין שננעצת במרכז העוגה יוצאת חלקה. 

מכינים את מי הסוכר ומברישים:

  • מביאים לרתיחה קלה את הסוכר עם מים וקליפות ההדרים (מתערובת הדבש) ומבשלים יחד דקותיים, עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מסננים (גילוי נאות: אני לא סיננתי, כי אוהבת הדרים) ומצננים.
  • מורחים את מי הסוכר עם מברשת על גבי העוגה מיד כשהיא יוצאת חמה מהתנור. מצננים את העוגה לפני פריסה. עוטפים את העוגה בניילון נצמד. לדעתי היא אפילו טעימה יותר למחרת.

2 תגובות הוסף תגובה

  1. דליה הגיב:

    מתכוונת להכין את העוגה לראש השנה
    לא ברור לי גודל התבנית
    12*8???

    1. אורלי פלאי ברונשטיין הגיב:

      הכוונה ל-8 על 12 ס״מ, מידות של תבנית אינגליש קייק קלאסית. כלומר לא תבנית קטנה כמו החד פעמי שהנפח שלה קטן יותר. בגלל שיש כאן חומרי התפחה בבלילה אם ניצוק יותר מ-2/3 מהנפח של התבנית, הבלילה יכולה לגלוש

תגובות: המקום לשאלות ,רעיונות ותמונות של המנות שאתם הכנתם