מנת בשר מושלמת לפינוק ולאירוח. חומרי גלם זמינים, טעמים ים תיכוניים וטחינה אחת נפלאה!

נראה לי שכולם כבר יודעים שסינייה הוא שמו של מגש המתכת, אבל אם תבקשו מתכון לסינייה מבשלנים ערבים, הם לאו דווקא יחשבו על קציצות בטחינה. תחקיר קטן בנושא מעלה כי השם המלא למאכל האהוב הוא קופתא ביל טחינה, כלומר קציצות בטחינה אבל השם קוצר ואומץ. במטבח הערבי נוהגים להשתמש במונח סינייה דווקא לציון עוגה, שמכינים מאורז וקוקוס – תעשו גוגל (אחר כך!) ותראו. בכל מקרה אנחנו מתכוונים למאכל השכבות האהוב, המתובל בבהרט.
הבשר – חייב להיות עם אחוז יפה של שומן, באיכות הטובה ביותר וטחון טרי. למנה אותנטית כדאי לשלב טלה או לפחות שומן טלה.
בהרט – התיבול של הבשר בתערובת התבלינים הערבית הוא הטעם המוביל. לכן חשוב שיהיה טחון טרי, כזה שיש לו נוכחות.
הטחינה – חייבת להיות מהסוג שאתם הכי אוהבים. יש לנו טחינה מעולה בארץ! רק שמנסים לקנות בחו״ל מבינים כמה התברכנו.
הסינייה – הכלי עצמו, צריך להיות מחומר מתכתי ועם שוליים שיכילו את המיצים של הבשר והירקות.
הבסיס – אנחנו אוהבים להכין על פרוסות של תפוחי אדמה צלויים או פיתה קלויה מאתמול.

הסינייה שלנו
אחת המנות הכי מושלמות לאירוח, שבו כל הארוחה מוגשת בכלי אחד, ישר לשולחן עם סלט וטחינה.
חומרים ל-4 מנות:
3-2 תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים בעובי 1-1/2 ס”מ
2 עגבניות פרוסות
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לקציצות:
500 גרם בקר טחון (או תערובת טלה ובקר)
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כפית בהראט
½ צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה דק
½ פלפל חריף קצוץ דק-דק
50 גרם צנוברים (לא חובה)
לטחינה:
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים
מיץ סחוט טרי מלימון גדול
1 שן שום כתושה
מלח
להגשה:
חופן צנוברים קלויים או שקדים קלויים וקצוצים
חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
- מחממים תנור למצב גריל או לחום מקסימלי.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בסינייה, מעליהן פרוסות עגבנייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים/אופים 10 דקות.

- מכינים קציצות: בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם בידיים כדי להטמיע את הטעמים ולהפוך את התערובת לאחידה בעזרת חום הגוף.

- מכינים טחינה: מערבבים את הטחינה עם יתר החומרים, טועמים ומדללים במים לקבלת מרקם נוזלי.
- יוצרים קציצות פחוסות בגודל אחיד (בקוטר 6-8 ס״מ) ומניחים בסינייה על שכבת תפוחי האדמה והעגבניות. אופים 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.

- יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מוציאים ומגישים מיד עם, צנוברים/שקדים ופטרוזיליה קצוצה, לצד סלט ירקות וערמה של אורז או של פיתות.



היי. נראה פצצה הסינייה אבל אם אין כלי כזה במה אפשר? תבנית פיירקס יש לי לא עגולה. יתאים?
הי זיוה
תודה על תגובתך
עניתי לך במייל אבל עונה גם כאן: כל כלי מתכתי יתאים גם אם לא עגול. כלי מחומר אחר פחות מומלץ אבל עדיין אפשרי